Zelenski avertizeaza ca fortele rusesti incearca sa elimine viata din Donbas

Zelenski avertizeaza ca fortele rusesti incearca sa elimine viata din Donbas

„In Donbas, ocupantii fac tot posibilul pentru a elimina orice viata din acest teritoriu. Bombardamentele brutale constante, atacurile rusesti constante asupra infrastructurii si cartierelor rezidentiale sunt dovada faptului ca Rusia vrea ca acest teritoriu sa fie pustiu”, a afirmat el intr-un mesaj video transmis la primele ore ale diminetii de sambata.

In contextul in care bombardamentele Moscovei continua, el si-a exprimat de asemenea gratitudinea pentru sprijinul oferit de SUA, presedintele american Joe Biden si Congres pentru “un echivalent al celebrului program Lend-Lease, care va fi extrem de util in lupta impotriva Rusiei, impotriva invadatorilor rusi”.

Programul de accelerare a ajutorului pentru Ucraina va contribui „la invingerea succesorilor ideologici ai nazistilor, care au inceput un razboi impotriva pamantului nostru”, a spus Zelenski in mesajul sau video transmis pe reteaua Telegram.

Statul Major General al Ucrainei a transmis sambata ca Rusia a lansat noi atacuri asupra regiunilor de est, dar fara succes pentru Moscova. Convingerea actuala este ca armata rusa isi concentreaza acum puterea pe revendicarea unor parti din sudul si estul Ucrainei, dupa esecul ofensivei sale mai ample, comenteaza DPA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.