Volodimir Zelenski: Am fost la un pas sa fiu capturat de invadatorii rusi

Volodimir Zelenski: Am fost la un pas sa fiu capturat de invadatorii rusi

Volodimir Zelenski a povestit in detaliu cum a fost la un pas sa fie capturat de rusi, totul petrecandu-se in primele ore ale invaziei.

In cadrul unui interviu recent, conducatorul ucrainean a dezvaluit cum rusii au fost aproape de a-l gasi atat pe el, cat si pe familia sa, marturisind ca nu poate uita noaptea de 24 februarie, atunci cand Rusia a atacat Ucraina.

Dupa ce a inceput bombardamentul, el si sotia sa, Olena Zelenska, s-au dus sa le spuna fiicei lor de 17 ani si fiului lor de noua ani sa se pregateasca sa fuga de acasa. „I-am trezit”, a spus Zelenskiy . „A fost zgomotos. Au fost explozii acolo”.

De precizat este ca, armata ucraineana i-a transmis lui Zelenski faptul ca fortele lui Putin au ajuns la Kiev pentru a-l ucide sau pentru a-l captura atat pe el, cat si pe familia lui.

„Inainte de acea noapte, vazusem astfel de lucruri doar in filme”, a declarat Andrii Yermak, seful sau de cabinet.

O multime de focuri de arma au izbucnit in jurul cartierului guvernamental din Kiev, cand s-a lasat noaptea in prima zi a razboiului, a scris reporterul publicatiei Times, pe baza discutiilor cu Zelenski.

„Gardienii din interiorul complexului au inchis luminile si au adus veste antiglont si pusti de asalt pentru Zelenski si mai multi asistenti de ai sai”, a mai spus reporterul.

Unul dintre putinii oficiali care au stiut sa foloseasca armele a fost Alexei Arestovici, un veteran al serviciului de informatii militare al Ucrainei. „A fost o casa de nebuni”, a spus Arestovici pentru Time. „Au adus automate pentru toata lumea”

In noaptea urmatoare, dupa ce a refuzat sa se refugieze in locuri mai sigure – inclusiv o evacuare de catre fortele americane si britanice care i-ar permite sa infiinteze un guvern in exil – Zelenski a iesit in curte pentru a inregistra un mesaj video cu telefonul, care a ajuns celebru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.