Una dintre cele mai mari pacaleli de pe litoralul romanesc.

Una dintre cele mai mari pacaleli de pe litoralul romanesc.

Probabil nu exista turist pe litoral care sa nu fi cumparat macar o data, macar de pofta, macar de curiozitate, o portie de hamsii, vedeta din restaurante. Dar, uneori, surpriza mare… Pestele iubit este schimbat, iar in farfurii ajunge sprotul. Vedeti cum puteti sesiza diferenta intre cele doua tipuri de peste.

Hamsia e vedeta la mare. Prajita, cu mamaliga sau cartofi prajiti si, musai, cu mult usturoi – e mancarea preferata a turistilor pe plaja. Mai ales ca merge de minune cu un pahar cu bere rece. Ce te faci, insa, cand hamsia e inlocuita cu sprot? Un peste mai ieftin si mai slab calitativ si al carui gust difera de hamise? Numai cunoscatorii isi dau seama imediat ca au fost inselati.

Care este diferenta de pret intre sprot si hamsie
De ce se intampla confuzia aceasta? Este si voita, pentru ca unii dintre comercianti prefera sa cumpere sprot, avand in vedere ca un kilogram costa in jur de 5-6 lei, si sa il vanda pe post de hamsie, care costa 12 lei pe kilogram. Ei in insala in acest fel pe turistii care vin la mare.

2 thoughts on “Una dintre cele mai mari pacaleli de pe litoralul romanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.