UE: Belarus folosește tactici de “gangster” în timp ce migranții se adună la granița cu Polonia

UE: Belarus folosește tactici de “gangster” în timp ce migranții se adună la granița cu Polonia

Uniunea Europeană acuză Belarusul că folosește tactici “în stil gangster” în timp ce migranții se adună la granița țării cu Polonia.

Un purtător de cuvânt al filialei executive a Uniunii a declarat că Belarus le spune migranților să vină la graniță cu promisiuni că pot intra cu ușurință în UE acolo, informează Reuters. UE promite să impună noi sancțiuni împotriva Belarusului ca răspuns.

“Regimul belarus atacă frontiera poloneză, UE, într-un mod fără egal”, a declarat președintele polonez Andrzej Duda într-o conferință de presă.

“În prezent, avem o tabără de migranți care sunt blocați din partea belarusă. Sunt aproximativ 1.000 de oameni acolo, majoritatea tineri. Sunt acțiuni agresive pe care trebuie să le respingem, îndeplinindu-ne obligațiile de membru al Uniunii Europene”, a adăugat Duda.

Securitatea belarusă le oferă migranților taxe pentru a distruge gardurile de frontieră ale Poloniei, în timp ce personalul de securitate “trage focuri goale în aer, simulând evenimente periculoase” la frontieră, a declarat Stanislaw Zaryn, un purtător de cuvânt al serviciilor speciale ale Poloniei, potrivit Reuters.

UE a declarat anterior că președintele belarus Alexander Lukașenko provoacă criza frontierelor ca răspuns la sancțiunile impuse de țările occidentale.

Belarus spune că criza de la frontieră este vina UE, iar migranții “nu reprezintă o amenințare la adresa securității” și “nu se comportă agresiv”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.