Ucraina: Rusia pierde încă o navă în Marea Neagră. Vasul se îndrepta spre Insula Șerpilor și a fost cuprins de flăcări

Ucraina: Rusia pierde încă o navă în Marea Neagră. Vasul se îndrepta spre Insula Șerpilor și a fost cuprins de flăcări

O navă rusă folosită pentru transport logistic, „Vsevolod Bobrov”, a fost cuprinsă de un incendiu la bord și a fost remorcată din zona Insulei Șerpilor către portul Sevastopol, a anunțat Serhii Bratciuk, purtător de cuvânt al Administrației militare regionale din Odesa, citat de CNN.

La rândul său, Reuters îl citează pe Bratciuk, potrivit căruia forțele ucrainene ar fi cele care au avariat această navă modernă a marinei ruse în Marea Neagră, relatează The Guardian

Anterior, site-ul 24tv.ua, citând surse din cadrul serviciilor de securitate ucrainene, anunța că unul dintre cele două vase de suport logistic pe care Rusia le are în Marea Neagră ar fi fost cuprins de un incendiu, din motive necunoscute, în timp ce se îndrepta spre Insula Șerpilor.

Potrivit unor informații încă neconfirmate, nava ar fi încercat în cursul nopții să ducă pe Insula Șerpilor un sistem de apărare antiaeriană. Ucrainenii ar fi lovit-o însă cu o rachetă, iar nava nu a apucat să-și ducă încărcătura pe Insula Șerpilor.

Ulterior, ar fi avut loc o operațiune de salvare a echipajului, iar nava a fost tractată către Sevastopol și ar avea nevoie de reparații majore.

Dacă informațiile se dovedesc a fi adevarate, ar fi a treia sau a patra navă pe care rușii o pierd de la declanșarea invaziei în Ucraina. Cea mai spectaculoasă pierdere rămâne nava-amiral a flotei de la Marea Neagră, „Moskva”, care s-a scufundat la 14 aprilie, după ce la bord a avut loc un incendiu ce ar fi fost declanșat de un atac cu rachete al ucrainenilor. De asemenea, în urmă cu câteva zile, ucrainenii au afirmat că au lovit și avariat fregata rusă „Amiral Makarov”, care rămăsese principala navă a flotei ruse din Marea Neagră. Partea rusă nu a confirmat însă informațiile. S-a vorbit, de asemenea, în martie, despre lovirea unei nave ruse de desant în portul Berdiansk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.