Sorin Cimpeanu: Vor fi achizitionate testele cu saliva in cele doua saptamani de vacanta

Sorin Cimpeanu: Vor fi achizitionate testele cu saliva in cele doua saptamani de vacanta

In perioada de doua saptamani de vacanta care incepe pe 25 octombrie se va realiza achizitia celor 70 de milioane de teste cu saliva, a anuntat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu.

„In cele doua saptamani am fost asigurati ca ONAC (Oficiul National al Achizitiilor Centralizate – n.r.) va finaliza achizitia pentru cele 70 milioane de teste care au fost aprobate prin hotararea CNSU” a anuntat ministrul intermimar al Educatiei, intr-o interventie la B1 TV.

In ceea ce priveste prelungirea anului scolar, Cimpeanu a amintit ca va avea consultari in timpul acestei vacante pentru a vedea cea mai buna varianta de recuperare a zilelor de scoala.

Acesta considera ca pot fi recuperate doua saptamani, dar nu mai mult.

In educatie este nevoie de predictibilitate, din pacate evolutia epidemiologica nu este deloc predictibila. Suntem departe de ceea ce speram cu totii, de rata de vaccinare care ne-ar fi putut ajuta sa tinem sub control.

Vor fi si alte masuri anuntate in urma sedintei CNSU si a sedintei de guvern care va valida masurile, alaturi de cele care vizeaza scolile.

In cursul acestei perioade vom avea consultari cu reprezentantii profesorilor si elevilor pentru a vedea care este maniera optima de modificare a structurii anului scolar, astfel incat perioada cursurilor sa nu fie diminuata, elevii sa nu inregistreze pierderi din cauza acestei vacante. Doua saptamani pot fi compensate, mai mult de doua saptamani nu vor putea fi compensate.

De ce vacanta si nu scoala online? Viteza de transfer prea mica

Ministrul Educatiei , Sorin Cimpeanu a reluat in interventia sa afirmatia privind accesul la internet cu viteza de transfer suficient de mare pentru predarea online, la care are acces doar jumatate din teritoriul Romaniei.

„Pentru cei care intreaba de ce este preferabila o vacanta suplimentara in loc de intrare in online, cred ca sunt aceiasi care nu au auzit de echitate in educatie, si le raspund ca din punct de vedere al vitezei de transfer minime pentru o predare online este necesar sa existe minimum 100 MB/sec. Asta se intampla doar pentru jumatate din teritoriul Romaniei” a spus Cimpeanu.

„In Bucuresti avem viteza de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) si tot avem probleme,” afirma el intr-o declaratie miercuri.

Sursa: Gds

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.