Soferita condamnata la peste 9 ani si 6 luni de inchisoare deoarece a lovit intentionat cu masina un politist pe motocicleta

Soferita condamnata la peste 9 ani si 6 luni de inchisoare deoarece a lovit intentionat cu masina un politist pe motocicleta

Soferita care a lovit intentionat un politist pe motocicleta care o urmarea a fost condamnata de instanta de fond la peste 9 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. In plus, a fost obligata la plata a 200.000 de lei drept daune morale, transmite ProTV. Incidentul a avut loc in august 2020, in Buzau.

Tanara de 33 de ani se afla, pe 19 august 2020, la volanul masinii personale cand un politist, angajat al Serviciului Rutier Buzau, a observat defectiuni la sistemul de semnalizare si a incercat sa o opreasca. Pentru ca soferita nu a oprit, politistul pe motocicleta a pornit in urmarirea ei, iar la iesirea din municipiul Buzau spre Ploiesti tanara a virat spre stanga cu intentia de a-l lovi pe politist, moment in care motocicleta acestuia a fost proiectata intr-un autoturism care circula pe contrasens si a luat foc.

„In baza art. 257 alin. 1 si 4 C.pen., cu referire la art. 32, alin. 1 C.pen., raportat la 188 alin. 1 si 2 C.pen. condamna inculpata V.A. la pedeapsa de 9 ani si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de ultraj calificat la data de 19.08.2020, in dauna victimei P.A.”, se arata in sentinta magistratilor de la Tribunalul Buzau.

Totodata, magistratii Tribunalului Buzau au stabilit ca femeia sa-i plateasca politistului 200.000 de lei pentru prejudiciul moral suferit, dar si peste 80.000 de lei catre IPJ Buzau pentru motocicleta distrusa in accident.

Sentinta Tribunalului Buzau de joi 14 septembrie 2021 nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Sursa: Gds

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.