Rusia anunţă că a lovit peste noapte 389 de ţinte ucrainene

Rusia anunţă că a lovit peste noapte 389 de ţinte ucrainene

Război în Ucraina, ziua 66. Rusia anunţă sâmbătă că unităţile sale de artilerie au lovit peste noapte 389 de ţinte ucrainene, inclusiv 35 de puncte de control, 15 depozite de arme şi muniţii şi mai multe zone în care erau concentrate trupele şi echipamentele ucrainene. Forțele ucrainene au anunţat că respins 14 atacuri ale rușilor în regiunile separatiste Donețk și Luhansk.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Zelenski, la un pas de a fi capturat de ruși în primele ore de la declanșarea invaziei
  • 78 de supraviețuitori ai Holocaustului au fost evacuați din Ucraina
  • Ambasadorul britanic, Melinda Simmons, a revenit la Kiev
  • Statele Unite au început să antreneze militari ucraineni în Germania
  • O nouă groapă comună descoperită lângă Kiev | 900 de persoane au fost îngropate acolo
  • Lavrov cere NATO să nu mai înarmeze Ucraina
  • Lupte grele în Harkov şi Donbas unde ruşii au lansat bombardamente puternice

30 aprilie 2022, 13:40. Rusia anunţă sâmbătă că unităţile sale de artilerie au lovit peste noapte 389 de ţinte ucrainene, inclusiv 35 de puncte de control, 15 depozite de arme şi muniţii şi mai multe zone în care erau concentrate trupele şi echipamentele ucrainene. Ministerul rus al Apărării a declarat că rachetele sale au lovit patru depozite de muniţie şi combustibil.

30 aprilie 2022, 13:12. Ucraina susține că Rusia a pierdut peste 23.000 de militari de la începutul războiului pe 24 februarie. De asemenea, ucrainenii susțin că Rusia are pierderi foarte mari în ceea ce privește vehiculele și echipamentele.

Ucraina a actualizat sâmbătă informațiile privind pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului.

Partea ucraineană susține că 23.200 de ruși au fost uciși în perioada 24 februarie-30 aprilie.

De asemenea, sursa arată că 2.445 de vehicule blindate au fost distruse de la începutul războiului. Rușii au mai pierdut 155 de elicoptere, 1.008 de tancuri, 190 de avioane, 436 de sisteme de artilerie, 1.700 de autovehicule militare și 8 nave, potrivit ucrainenilor.

Jurnaliștii nu au putut verifica informațiile din surse independente.

30 aprilie 2022, 12:30. Un terminal al unui depozit de petrol din Briansk din Rusia și zona din apropiere au fost bombardate sâmbătă, potrivit guvernatorului regiunii citat de presa rusească. ”Nu există victime ”, a declarat guvernatorul Alexander Bogomaz. El a adăugat că o clădire-anexă a terminalului a fost avariată.

Incidentul a avut loc după ce Moscova anunța că a reușit să împiedice un avion al armatei Ucrainei să pătrundă în zona Briansk, de lângă granița cu Ucraina.

30 aprilie 2022, 11:20. Autoritățile ucrainene susțin că 219 copii au fost uciși și peste 398 au fost răniți de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Cei mai mulți copii au fost uciși sau răniți în regiunile Donețk și Kiev.

De asemenea, au fost avariate 1.570 de instituții de învățământ, dintre care 111 au fost distruse în totalitate.

Ministerul de Interne a declarat că a primit peste 7.000 de rapoarte de persoane dispărute de la începutul războiului. Aproximativ jumătate dintre acestea au fost găsite.

De asemenea, aproximativ 2.000 de cadavre sunt neidentificate. Până în prezent, au fost comandate 927 de examinări ADN în cadrul dosarelor penale.

30 aprilie 2022, 09:30.  Un incendiu puternic a izbucnit la o centrală de lângă localitatea Ilyinskoye din regiunea Sahalin, Rusia, transmite Nexta.

30 aprilie 2022, 08:45. Ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei face parte din negocieri, a declarat Lavrov, citat de Reuters. Potrivit acestuia, cele două părți ar fi discutat despre un draft al unui posibil tratat de pace, însă ridicarea sancțiunilor face parte din negocieri. Anterior, Zelenski a exclus acest lucru. 

30 aprilie 2022, 08:30. Ministrul rus de Externe, 30 aprilie 2022, 08:30. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut NATO şi SUA să înceteze să mai livreze arme Kievului, dacă “sunt cu adevărat interesate să rezolve criza ucraineană”, dacă “sunt cu adevărat interesate să rezolve criza ucraineană”

30 aprilie 2022, 08:00.  Mai multe explozii au avut loc în cursul nopții în Harkov, în zona industrială. Imaginile care au fost făcute publice arată incendiile de proporții în urma exploziilor.

30 aprilie 2022, 07:00. Ucraina îi caută pe cei 10 militari ruși acuzați de crime de război la Bucea, orașul din afara capitalei Kiev, unde civili au fost torturați și uciși.

Ministerul Apărării, care a distribuit fotografii ale soldaților, i-a descris pe aceștia ca fiind „cei 10 josnici”, potrivit BBC.

Procurorii spun că militarii sunt anchetați pentru „crimă cu premeditare”.

De asemenea, ei sunt acuzați că au ținut ostatici civili nevinovați, i-au bătut și au jefuit case.

”Riscurile de a închide complet orice conversație (cu rușii – n.red.) sunt foarte mari.

Din cauza a ceea ce Rusia  lasă în urmă, pe oriunde ar trece. Au o metodă de a ucide, o metodă care funcționează în același fel în toate teritoriile pe care le ocupă”, a spus președintele Ucrainei.

Potrivit lui Zelenski, procesul de negocieri cu partea rusă este „foarte lent”.

„Pentru că prezența și dialogul în format video a reprezentanților delegației este la un anumit nivel. Ei spun că ridică unele probleme.Ei vorbesc despre ceva acolo, dar știm că totul este hotărât în ​​cele din urmă de o singură persoană”, a spus el.

În opinia sa, sunt necesare doar discuții directe între președinții Ucrainei și Rusiei pentru a rezolva probleme importante.

“Când confirmă ceva, de exemplu, un schimb, nu cred. Ei confirmă un schimb civil, apoi ceva nu merge bine. O dată, de două ori, de trei ori. Înseamnă că au responsabilitatea unei singure persoane.

Și așa doar negocierile directe și acordurile directe asupra a ceva vor fi îndeplinite. Aceasta este credința mea și înțelegerea finală a întregului proces”, a subliniat Zelenski.

Zelenski i-a avertizat pe ruși că în cazul uciderii apărătorilor ucraineni din Mariupol sau a unui așa-zis „referendum” asupra terenurilor ocupate din regiunea Herson – Ucraina se va retrage din toate procesele de negociere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.