Alti doi proxeneti din gruparea lui Alex Bodi, au fost retinuti de DIICOT
Potrivit DIICOT, cei doi inculpati au constituit, alaturi de alte persoane, o grupare infractionala in scopul comiterii unor infractiuni de trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism.
In perioada 2012 – 2017, prin inducere in eroare (promisiuni de casatorie) si profitand de starea de vadita vulnerabilitate a mai multor persoane vatamate, inculpatii le-au recrutat, transportat, adapostit in mai multe locatii de pe teritoriul Germaniei si le-au constrans in vederea practicarii prostitutiei.
In cursul zilei de miercuri, cei doi inculpati vor fi prezentati Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile.
Pe 12 noiembrie, Tribunalul Dolj a dispus arestarea lui Alex Bodi, alaturi de alti sapte inculpati, intr-un dosar de trafic de persoane si proxenetism.
Alex Bodi este acuzat ca a recrutat mai multe tinere pe care le-a obligat prin violenta sa se prostitueze, el fiind acuzat si de o infractiune de santaj.
Conform DIICOT, la scurt timp dupa destructurarea unei grupari specializate in traficul de persoane si proxenetism, condusa de un membru marcant al lumii interlope, unul dintre „locotenentii” acestuia, in timp ce era inchis intr-un penitenciar, in perioada 2008 – 2011, si alti trei detinuti au folosit retelele de socializare in scopul recrutarii unor tinere care practicau prostitutia si, inducandu-le in eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda „loverboy”), fie cu identificarea unui loc de munca avantajos, si profitand de starea lor de vulnerabilitate – situatie materiala precara, naivitate, lipsa de educatie -, le-au convins sa se prostitueze in beneficiul lor.
Sub coordonarea liderului, s-au pus bazele unei grupari infractionale specializate, in principal, in traficul de persoane, trafic de minori si proxenetism si, in secundar, in santaj, consecinta a platii unor taxe de protectie.
Dupa ce au iesit din penitenciar, in scurt timp, la gruparea infractionala au aderat alti 12 suspecti, impreuna cu care au recrutat si alte victime, le-au transportat si adapostit in state occidentale – Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elvetia – si le-au constrans sa practice prostitutia in favoarea lor, in diverse cluburi de profil. Dupa ce erau transportate in strainatate, tinerele care refuzau sa se prostitueze erau sechestrate si supuse unor violente extreme, chiar si violuri, pentru a fi determinate sa nu mai opuna rezistenta, arata procurorii.
In cele mai multe cazuri, victimele au fost tinute in imobile inchiriate de catre liderul gruparii, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate sa practice prostitutia, erau permanent controlate si supravegheate, iar sumele de bani erau luate in totalitate de membrii gruparii.
Procurorii sustin ca unele tinere au fost vandute altor traficanti, persoanele care le-au preluat primind si informatii in legatura cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cat a fost exploatata, informatii despre familie, pentru a fi santajata, exploatata si controlata mai usor.
Potrivit DIICOT, au fost si situatii in care faptuitorii nu au mai reusit sa detina controlul asupra victimelor, chiar si dupa aplicarea unor corectii fizice, caz in care, pentru a le determina sa nu fuga sau sa revina la domiciliile lor din tara, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea sa le achite, fiind, astfel, obligate sa continue activitatea de prostitutie.
O mare parte din sumele de bani obtinute din practicarea prostitutiei au fost investite de liderul gruparii in diverse imobile din tara si strainatate.
Pe de alta parte, liderul acestei grupari obisnuia sa le perceapa victimelor taxe de protectie pentru desfasurarea unor activitati licite/ilicite, „locotenentii” sai recurgand, deseori, la santaj pentru colectarea acestora. Taxele erau colectate cu ocazia unor petreceri.
Sursa: Gds