Prima tara din lume care a aprobat o pastila anti-COVID

Prima tara din lume care a aprobat o pastila anti-COVID

Marea Britanie a devenit prima ╚Ťar─â din lume care a aprobat o pastil─â ├«mpotriva COVID-19, relateaz─â Reuters.

Este primul medicament împotriva SARS-CoV2 care se administrează oral.

Alte tratamente care au ajuns pe pia╚Ť─â sunt injectabile.

Medicamentul numit molnupiravir, dezvoltat ├«n comun de Merck ╚Öi Ridgeback Biotherapeutics, cu sediul ├«n SUA, trebuie utilizat c├ót mai cur├ónd posibil dup─â un test COVID-19 pozitiv ╚Öi ├«n termen de cinci zile de la debutul simptomelor, potrivit recomand─ârilor Agen╚Ťiei de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie (MHRA)., conform Digi24.

Este primul tratament antiviral oral pentru COVID-19 care prime╚Öte aprobare

Acesta este primul tratament antiviral oral pentru COVID-19 care primește aprobare. Medicamentul este în curs de avizare și în SUA, unde oficialii din domeniu se vor reuni luna aceasta pentru a lua o decizie.
Tratamentele pentru combaterea pandemiei, care a ucis peste 5,2 milioane de oameni ├«n ├«ntreaga lume, s-au concentrat p├ón─â acum ├«n principal pe vaccinuri. Alte op╚Ťiuni, inclusiv remdesivirul antiviral infuzat ╚Öi dexametazona, sunt, ├«n general, administrate numai dup─â ce pacientul a fost spitalizat.

Testele clinice arat─â c─â molnupiravir poate ├«njum─ât─â╚Ťi riscul de deces sau de spitalizare

Datele┬ádin testele┬áclinice┬áarat─â c─â┬ámolnupiravir poate ├«njum─ât─â╚Ťi┬áriscul de┬ádeces┬ásau de spitalizare atunci c├ónd este administrat la ├«nceputul bolii.
Medicamentul care va fi denumit Lagevrio în Marea Britanie, este conceput pentru a introduce erori în codul genetic al virusului care provoacă COVID-19 și trebuie luat de două ori pe zi timp de cinci zile, conform prospectului.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folose╚Öte cookie-uri pentru a v─â oferi o experien╚Ť─â de navigare mai bun─â. Navig├ónd pe acest site web, sunte╚Ťi de acord cu utilizarea noastr─â de cookie-uri.