Preturi compensate carburanti. Nicolae Ciuca: „Am identificat o solutie de compensare in suma fixa de 50 de bani care se va face la pompa”

Preturi compensate carburanti. Nicolae Ciuca: „Am identificat o solutie de compensare in suma fixa de 50 de bani care se va face la pompa”

Preturile carburantilor vor fi compensate, timp de trei luni. Premierul Nicolae Ciuca a anuntat mecanismul prin care se va face aplicarea compensarii.

„Pentru ca cetatenii romani si firmele sa plateasca mai putin pentru carburant, am identificat o solutie de compensare in suma fixa de 50 de bani care se va face la pompa”, a anuntat premierul Nicolae Ciuca.

„Mecanismul o sa fie aplicat pentru 3 luni. Compensarea o sa fie evidentiata pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului de compensare o sa fie de 2 miliarde de lei, jumatate de la bugetul de stat”, a mai spus premierul.

Controale in benzinarii pentru a se evita specula

Premierul Nicolae Ciuca promite controale la benzinariile din Romania pentru a se evita specula. Ciuca spune ca masura de compensare cu 50 de bani pe litru adoptata de guvern pentru temperarea pretului combustibilului nu va afecta bugetul de investitii.

„Aceasta masura este parte a parchetului de protejare a cetatenilor si a firmelor si urmareste diminuarea efectelor inflatiei. La finalul acestei perioade, vom analiza daca va fi necesar un nou set de masuri.

Avem un instrument util, ma refer la Ordonanta de combatere a efectelor speculative. Prin aceasta vom asigura protejarea consumatorilor de tendinte speculative. Masurile nu vor afecta in niciun fel bugetul de investitii. In acelasi timp, vom intensifica eforturile pentru a absolvi banii europeni”, a anuntat Nicolae Ciuca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.