Pre┼čedintele rus Vladimir Putin d─â asigur─âri c─â Occidentul va avea de suferit mai mult dec├ót Rusia de pe urma sanc┼úiunilor

Pre┼čedintele rus Vladimir Putin d─â asigur─âri c─â Occidentul va avea de suferit mai mult dec├ót Rusia de pe urma sanc┼úiunilor

Putin avertizeaz─â Occidentul joi c─â va avea de suferit mai mult dec├ót Rusia de pe urma sanc╚Ťiunilor pe care le-a impus Moscovei  din cauza ofensivei ruse ├«n Ucraina ┼či se laud─â cu o rezisten┼ú─â a economiei ruse la ÔÇŁprovoc─âri exterioareÔÇŁ, relateaz─â AFP.

Autorii sanc┼úiunilor, ÔÇŁghida┼úi de ambi┼úiile lor umflate ┼či oarbe ┼či de rusofobie, aplic─â o lovitur─â mai puternic─â propriilor lor interese na┼úionale, propriilor lor economii ┼či prosperit─â┼úii propriilor lor cet─â┼úeniÔÇŁ, declar─â ├«ntr-o  ├«ntrunire consacrat─â problemelor economice liderul de la Kremlin.

ÔÇŁNoi vedem acest lucru ├«n primul r├ónd uit├óndu-ne la o cre┼čtere puternic─â a infla┼úiei ├«n Europa, care atinge 20% ├«n anumite ┼ú─âriÔÇŁ, apreciaz─â el.

Potrivit lui Vladimir Putin, ÔÇŁeste evident c─â (…) o continuare a obsesiei sanc┼úiunilor va conduce inevitabil la consecin┼úele cele mai dificile pentru Uniunea European─â (UE), cet─â┼úenii eiÔÇŁ.

ÔÇŁ├Än ceea ce o prve┼čte, Rusia reu┼če┼čte cu siguran┼ú─â s─â tina piept provoc─âri exterioare, mul┼úumit─â politicii sale macroeconomice responsabile din ultimii ani ┼či gra┼úie deciziilor sistemice viz├ónd s─â-i consolideze suveranitatea economic─â ┼či securitatea tehnologic─â ┼či alimentar─âÔÇŁ, d─â asigur─âri Putin.

Liderul de la Kremlin se felicit─â pentru o ├«ncetinire ÔÇŁtreptat─âÔÇŁ a infla┼úiei, dup─â ce aceasta a crescut la 16,7% ├«n martie, ┼či de o consolidare a devizei ruse, care a ├«nregistrat joi o corectare-record de la ├«nceputul lui 2020 ┼či a atins, la ora 12.00 GMT (15.00, ora Rom├óniei), nivelul de 67,7 ruble un euro ┼či 65,2 ruble un dolar.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folose╚Öte cookie-uri pentru a v─â oferi o experien╚Ť─â de navigare mai bun─â. Navig├ónd pe acest site web, sunte╚Ťi de acord cu utilizarea noastr─â de cookie-uri.