Ponzi si lumea crypto

Ce este o schema Ponzi ?

O schem─â Ponzi este o metod─â de fraud─â financiar─â ├«n care un individ sau o organiza╚Ťie promite randamente ridicate pentru investi╚Ťii, dar nu produce niciun venit real. ├Än schimb, banii investi╚Ťi de noi investitori sunt folosi╚Ťi pentru a pl─âti profiturile promise anterior investitorilor anteriori.

Aceasta duce la un cerc vicios în care schemerii trebuie să aducă în continuare noi investitori pentru a plăti profiturile vechilor investitori, până când schema se prăbușește.

Un exemplu de astfel de schem─â este okayex.com. ( Okayex.com is Scam ! )

├Än ciuda faptului c─â site-ul promite s─â ofere tranzac╚Ťii sigure ╚Öi eficiente cu criptomonede, oamenii se pl├óng c─â nu-╚Öi pot retrage banii investi╚Ťi. ├Än plus, exist─â suspiciuni c─â site-ul ar folosi scheme Ponzi pentru a-╚Öi pl─âti clien╚Ťii.

Schemerii ├«n╚Öeal─â investitorii prin oferirea unor randamente irealiste ╚Öi promovarea rapid─â a schemei Ponzi. Investitorii cred c─â vor face profituri mari ├«ntr-un timp scurt, dar ├«n realitate, banii lor sunt folosi╚Ťi pentru a pl─âti profiturile investitorilor anteriori ╚Öi pentru a finan╚Ťa stilul de via╚Ť─â extravagant al schemerilor.

 

Este important s─â fim vigilen╚Ťi ╚Öi s─â evit─âm astfel de scheme de investi╚Ťii nesigure. ├Änainte de a investi, ar trebui s─â facem cercet─âri ╚Öi s─â ne asigur─âm c─â investi╚Ťia este legitim─â ╚Öi sigur─â.

De asemenea, ar trebui să avem grijă să nu cădem pradă promisiunilor false și să nu ne lăsăm convinși de randamente prea bune pentru a fi adevărate.

├Än concluzie, schemele Ponzi reprezint─â o amenin╚Ťare grav─â pentru investitori.

Okayex.com si Robot999 este doar unul dintre multele site-uri care utilizeaz─â aceast─â metod─â neloial─â pentru a-╚Öi ├«n╚Öela clien╚Ťii. Este important s─â fim precau╚Ťi ╚Öi s─â evit─âm astfel de investi╚Ťii nesigure.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folose╚Öte cookie-uri pentru a v─â oferi o experien╚Ť─â de navigare mai bun─â. Navig├ónd pe acest site web, sunte╚Ťi de acord cu utilizarea noastr─â de cookie-uri.