Poliţiştii vor fi testaţi obligatoriu şi regulat antidrog

Poliţiştii vor fi testaţi obligatoriu şi regulat antidrog

Poliţiştii vor fi testaţi obligatoriu pentru consumul de droguri, atât la admitere, cât şi anual, în perioada carierei, conform declaraţiei lui Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

„Instituim obligativitatea testului antidrog în cadrul examenului medical pentru admiterea MAI, precum și anual, în timpul carierei. Instituim obligativitatea polițistului de a se supune testării pentru determinarea comportamentului simulat și testarea antidrog și alcool pe timpul serviciului.

De asemenea, venim cu instituția suspendării din funcție a polițistului pe o perioadă determinată, dacă nu se supune acestor testări”, a anunţat Bogdan Despescu

Secretarul de stat în MAI a mai anunţat totodată şi faptul că mai mulţi poliţişti au fost cercetaţi în ultimii ani pentru consumul de droguri: doi în 2021, patru în 2022 şi trei în 2023.

Polițiști testați pozitiv de colegii de la circulație pentru consum de droguri: 2021 – șase, 2022 – patru, 2023 – cinci.

„Este clar că se dorește modificarea statutului polițistului prin această propunere, dar cred că ar fi benefică o legislație generală în ceea ce privește personalul încadrat pe funcții care au incidența asupra vieții noastre”, a declarat la Antena 3 CNN Vasile Zelca, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

One thought on “Poliţiştii vor fi testaţi obligatoriu şi regulat antidrog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.