Politistii si jandarmii ar putea avea uniforme si legitimatii noi. ”Echipamentul trebuie să asigure confortul termic și protectia efectivelor din subordinea MAI”

Politistii si jandarmii ar putea avea uniforme si legitimatii noi. ”Echipamentul trebuie să asigure confortul termic și protectia efectivelor din subordinea MAI”

Guvernul a adoptat miercuri, 15 septembrie, trei hotărâri referitoare la uniformele, echipamentul specific, însemnele distinctive. Insigna și documentul de legitimare pentru polițiști, jandarmi și personalul militar din unitățile aparatului central al Ministerului Afacerilor Interne și din structurile subordonate acestuia.

Conform unei informări a Ministerului de Interne, ”anterior, adoptării. cele trei proiecte de Hotărâri de Guvern au parcurs, etapa procedurii de transparență decizională și de consultare preliminară interinstituțională.

Au fost primite propuneri doar cu privire la actul normativ referitor, la uniforma polițiștilor. In urma dezbaterii publice și a ședinței de Comisiei de dialog social la care au participat mai multe confederații patronale și sindicale”.

Uniforma de jandarmi ar trebui să asigure confortul termic și protecția jandarmilor si uniforma politia penitenciara trebuie sa asigure un suport pentru angajatii ANP

”Prin adoptarea celor trei, hotărâri se asigură, flexibilizarea cadrului normativ, astfel încât articolele de echipament să asigure confortul termic și protecția efectivelor MAI.

In timpul participării la misiuni interne – de ordine publică, antiteroriste, instrucție montană, misiuni de intervenție în zonele montane, precum și la misiuni internaționale.

Totodată, în vederea derulării în condiții optime a procesului, de adaptare a activității de echipare a polițiștilor la necesitățile obiective ale personalului.

Determinate de diversitatea misiunilor specifice, precum și la progresul tehnologic, în ceea ce privește materialele, din care sunt confecționate, articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte.

Se derulează un proiect sectorial de cercetare cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Textile și Pielărie pentru identificarea unor soluții inovatoare, de realizare a articolelor de echipament din compunerea uniformei de serviciu a polițiștilor”, se arată în comunicatul MAI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *