Polițiștii doljeni au reținut 30 de permise de conducere în ultimele 48 de ore

Polițiștii doljeni au reținut 30 de permise de conducere în ultimele 48 de ore

În decursul ultimelor 48 de ore, polițiștii rutieri din Inspectoratul de Poliție Județean Dolj au desfășurat operațiuni de tip “cascadă” pentru prevenirea accidentelor rutiere. Au organizat filtre rutiere pentru depistarea șoferilor care încalcă limitele de viteză sau conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Peste 512 persoane au fost identificate și verificate, iar 378 de vehicule au fost supuse controlului. Ca rezultat al acestor acțiuni, au fost aplicate 275 de sancțiuni contravenționale, totalizând aproximativ 80.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 30 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

În plus, polițiștii au adus în atenția șoferilor modificările legislative privind Legea Anastasia.

Printre cazurile notabile, un tânăr de 24 de ani din comuna Podari a fost prins conducând cu o viteză de 135 km/h pe strada Râului din Craiova, în timp ce alt tânăr, în vârstă de 27 de ani și domiciliat în localitatea Fărcaș, a fost înregistrat conducând cu 125 km/h pe DN 6 B în localitatea Izvor. Ambii șoferi au fost sancționați conform prevederilor legale, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.