Oficial american: SUA nu sunt sigure că un avion rus a lovit intenționat drona americană la Marea Neagră

Oficial american: SUA nu sunt sigure că un avion rus a lovit intenționat drona americană la Marea Neagră

Statele Unite nu ştiu dacă un avion rusesc de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) a lovit în mod intenţionat un avion american fără pilot de tip MQ-9 Reaper la Marea neagră.

Anunțul a fost făcut miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Statului Major Interarme american, generalul Mark Milley, relatează CNN.

Autorităţile americane anchetează cu privire la acest lucru, anunţă el.

Mark Milley anunţă că a programat o convorbire la telefon cu omologul său rus Vlaeri Gherasimov pentru a discuta despre acest lucru, între alte.

”Ştim că interceptarea a fost intenţionată, ştim că comportamentul agresiv a fost intenţionat, ştim de asemenea, că a fost foarte neprofesionist şi periculos”, denunţă el.

În ceea ce priveşte un contact fizic între avion şi dronă, ”asta rămâne de văzut”, subliniază generalul amrican.

Cu toate acestea, Statele Unite deţin ”dovezi absolute ale contactului şi interceptării”, anunţă Marke Milley.

Armata americană acuză două avioane ruse de vânătoare de tip Su-27 că au deversat marţi, în spaţiul aerian internţaional, carburant pe drona americană de tip MQ-9 Reaper.

Apoi, unul dintre avioanele ruseşti ”ne-a lovit MQ-9-le, ceea ce a condus la prăbuşire”, a declarat în această conferinţă de presă secretarul american al Apărării Lloyd Austin.

”Nu există nicio îndoială că această parte este intenţionată”, a subliniat Milley, referindu-se la deversarea de carburant pe dronă.

”De contactul fizic cu drona nu sunt sigur” dacă a fost sau nu intenţionat, a precizat el.

Sursa: News.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.