Kremlinul spune că va identifica cine se află în spatele exploziilor de la gazoductele Nord Stream

Kremlinul spune că va identifica cine se află în spatele exploziilor de la gazoductele Nord Stream

Rusia va stabili ce stat sau ce state s-au aflat în spatele exploziilor care au avariat gazoductele Nord Stream, spune Kremlinul, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Anunțul a fost făcut luni, când Kremlinul spus, totodată, că va face tot posibilul pentru a opri ceea ce Rusia numeşte eforturile occidentale de „a acoperi” ce s-a întâmplat.

 

Un diplomat rus a declarat anterior că Moscova ar putea încerca să obţină despăgubiri pentru daunele produse la gazoduct, însă nu a menţionat de la cine.

Acuzațiile lui Putin

Exploziile de la gazoductele care leagă Rusia şi Germania prin Marea Baltică au avut loc în septembrie, iar Moscova a spus că ar fi vorba de un act de terorism.

 

Liderul rus Vladimir Putin a afirmat că el este de părere că Statele Unite s-au aflat în spatele exploziilor, o ideea pe care Washingtonul a respins-o ca falsă.

 

Amintim că un convoi format din șase nave militare rusești a fost reperat în apropierea gazoductelor Nord Stream cu doar câteva zile înainte de presupusul act de sabotaj, a relatat duminică publicația britanică „The Times”.

 

Un indiciu privind proveniența exploziilor de la conductele Nord Stream a fost lansat recent de către un analist al informațiilor din surse deschise, relatează Insider.

Acesta susține că este vorba de o coincidență mult prea mare pentru a nu fi semnificativă, spune el.

Oliver Alexander, un analist din Danemarca, a observat, examinând date din Sistemele Automate de Identificare (AIS) ale navelor, că petrolierul sub pavilion grec Minerva Julie a avut o oprire bruscă în mijlocul Mării Baltice, rămânând în zona exploziilor vreme de o săptămână.

 

Sursa : Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.