Klaus Iohannis: Vor fi impuse restrictii si carantina de noapte pentru nevaccinati

Klaus Iohannis: Vor fi impuse restrictii si carantina de noapte pentru nevaccinati

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri seara, restrictiile care vor fi impuse incepand de luni, respectiv doar vaccinatii vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activitatilor, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe strada. Totii elevii de scoala si liceu vor intra intr-o vacanta de doua saptamani.

Klaus Iohannis:

Am discutat despre vaccinare, despre scoli si despre restrictii.

Daca vrem sa se opreasca pandemia, singura solutie e vaccinarea. Vaccinarea opreste pandemia. Stiu ca sunt multi care incearca sa va spuna ca nu e asa. In vestul UE, unde lumea s-a vaccinat in masa, pandemia practic nu mai are impact. In partea noastra a UE e mai complicat.

In Romania s-a declansat o adevarata catastrofa.

Dragi romani, daca vreti sa terminam cu aceasta pandemie, vaccinati-va.

Deci dragi romani, vaccinati-va daca vreti sa nu ajungeti la spital si la ATI. Nu ii credeti pe cei care va mint ca patiti ceva daca va vaccinati.

Pana atunci, pana va convingeti sa va vaccinati, din pacate e nevoie de restrictii prin care sa putem avea grija de cei vulnerabili.

Scolile sunt puternic afectate. In mod normal, incepand de lunea viitoare, ar fi vacanta pentru cei mici. Am decis azi ca vacanta sa fie valabila pentru toate clasele timp de 2 saptamani – gimnaziu, liceu, generala.

Incepand de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior si exterior, si in targuri, si la cinema, si daca va plimbati pe strada.

Este regretabil, dar trebuie sa instituim restrictii care vor intra luni in vigoare.

Guvernul va decide cel tarziu vineri ce restrictii intra in vigoare dupa ce expertii vor stabili cu toate detaliile aceste norme.

Exemple: va fi restrictionata circulatia noaptea, cu exceptia celor vaccinati si a celor cu treaba legitima.

In timpul zilei, la majoritatea activitatilor, accesul va fi permis doar cu certificatul verde. Cei nevaccinati vor avea o sumedenie de restrictii.

Pana atunci, va doresc tuturor multa sanatate.

Sursa: G4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.