Joe Biden ii cere lui Kim Jong Un sa nu mai testeze rachete ­čÜÇ

Joe Biden ii cere lui Kim Jong Un sa nu mai testeze rachete ­čÜÇ

SUA au ├«ndemnat Coreea de Nord, duminic─â, s─â pun─â cap─ât testelor de rachet─â „contraproductive”, exprim├óndu-┼či speran┼úa c─â Phenianul va r─âspunde apelului la dialog lansat de Washington, informeaz─â AFP.

Coreea de Nord a lansat marţi o rachetă balistică de pe un submarin, determinând Consiliului de Securitate al ONU să se reunească în regim de urgenţă.

Reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, s-a întâlnit cu omologul său sud-coreean Noh Kyu-duk, după o întrevedere cu omologul lor nipon, la Washington, scrie agerpres.ro.

El a calificat lansarea de mar┼úi drept „provocare” ┼či a ├«ndemnat Phenianul s─â ├«nceteze testele sale de rachet─â „├«ngrijor─âtoare ┼či contraproductive”.

„Sper─âm c─â Republica Popular─â Democrat─â Coreean─â (RPDC) va r─âspunde pozitiv la eforturile noastre de sensibilizare”, a declarat Kim ├«n fa┼úa jurnali┼čtilor la Seul.

Lansarea de mar┼úi este cea mai recent─â dintr-o serie de teste de arme efectuate recent de Coreea de Nord. Phenianul a efectuat recent mai multe teste, inclusiv cu o rachet─â cu raz─â lung─â de ac┼úiune, o arm─â tras─â dintr-un tren ┼či o rachet─â prezentat─â ca hipersonic─â de c─âtre Coreea de Nord, provoc├ónd ├«ngrijorare ├«n r├óndul multor na┼úiuni.

La ├«nceputul lunii, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a acuzat SUA pentru sanc┼úiuni, resping├ónd afirma┼úiile Washingtonului conform c─ârora SUA nu au inten┼úii ostile.

Kim Jong Un s-a ├«nt├ólnit de trei ori cu fostul pre┼čedinte al SUA, Donald Trump, dar discu┼úiile au intrat ├«ntr-un punct mort dup─â al doilea summit din 2019 din cauza lipsei unui acord cu privire la relaxarea sanc┼úiunilor interna┼úionale ┼či concesiilor pe care Phenianul era preg─âtit s─â le fac─â ├«n schimb.

Pre┼čedintele Joe Biden a promis c─â va continua s─â exploreze calea diplomatic─â, ├«ns─â cu o abordare mai discret─â, prin c─âutarea de domenii unde sunt posibile progrese.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *