Inundații devastatoare în Gorj.

Inundații devastatoare în Gorj.

Sâmbătă seară, numeroase localități din sudul județului Gorj au fost lovite de viituri devastatoare. Drumuri, case, anexe gospodărești și culturi agricole au fost inundate, iar în București și Ilfov o ploaie puternică a provocat daune semnificative. Mașini au fost avariate, iar mai multe străzi s-au transformat în adevărate râuri.

 

Comuna Turburea din județul Gorj a fost printre cele mai afectate zone. Aici trăiește și Constantina Diță Tomescu, campioana olimpică la atletism. Cu toate că sportiva se află în prezent în Statele Unite, familia ei a suferit din cauza furiei apelor. Inundațiile au afectat și un service auto din zonă, unde apa a distrus echipamentele: “Uitați compresorul ăsta mare, am încercat să-l ridicăm în patru persoane și nu am reușit, a fost acoperit de apă. Uitați ce dezastru e aici, totul e distrus.”

 

“Am privit înspăimântat cum apele au cuprins într-o clipă întreaga localitate”, a povestit primarul unei alte comune.

 

Un localnic a mărturisit: “M-am trezit cu apa deasupra mea, asta e. Am pierdut totul, am pierdut păsările, totul. Acum Dumnezeu decide – peste tot e apă.”

 

“De-a lungul celor 59 de ani de viață, nu am văzut niciodată ceva similar. Toată comuna a fost acoperită de apă”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

 

În altă localitate, un localnic a descris cum apele au învăluit brusc întregul sat: “Dintr-o dată, cerul s-a înălțat, a apărut soarele, iar apoi am fost loviți de o ploaie torențială și toate apele s-au scurs dinspre dealuri în sat. Am avut inundații peste tot, chiar și în anexe. E un lac peste tot.”

 

Altă localnică a adăugat: “Într-o oră s-a întâmplat totul. Nu mai avem nimic, grădina a fost distrusă, munca noastră a fost în zadar. Nu mai avem nimic, iar în casă apa a intrat și am avut pagube la grâu și cartofi.”

 

Primarul comunei Săulești, Constantin Drăghici, a subliniat: “Nu știu cum ar putea fi mai rău decât atât. În ultimele zile, am avut cantități uriașe de precipitații și nu mai știm ce să facem.”

 

Duminică era programată o primă evaluare a pagubelor produse de inundații.

 

Bucureștiul șiI lfov au fost și ele afectate de reprize de ploaie torențială, care au provocat inundații pe mai multe străzi și au doborât mai mulți copaci.

În Popești-Leordeni, o mașină a rămas blocată pe o stradă timp de mai multe ore. În București, mai mulți copaci au căzut și au avariat patru mașini și cablurile de electricitate. Circulația rutieră a fost îngreunată în aceste zone inundate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.