Întreruperi de energie în China din cauza valului de căldură.

Întreruperi de energie în China din cauza valului de căldură.

Milioane de locuitori din provincia Sichuan din sud-vestul Chinei au fost afectaţi de întreruperi bruşte ale energiei electrice, pe fondul unui val de căldură şi al secetei.

În oraşul Dazhou, în care locuiesc aproximativ 5,4 milioane de persoane, întreruperile de curent durează până la trei ore, potrivit presei locale. Acestea spun că fabricile din provincie au fost nevoite să reducă producţia sau să oprească activitatea ca parte a măsurilor de urgenţă pentru a redirecţiona alimentarea cu energie electrică a gospodăriilor, conform BBC.

Rezervoarele hidroenergetice sunt în prezent reduse până la jumătate, spun oficialii.

Temperaturile din Sichuan şi din provinciile învecinate au depăşit 40 grade Celsius în ultimele zile.

Ca urmare, cererea de electricitate pentru aerul condiţionat în birouri şi gospodării a crescut brusc, punând companiile de electricitate sub o presiune extremă.

Râul Yangtze, cel mai lung curs de apă din Asia, se află acum la niveluri minime record. În unele porţiuni, au fost înregistrate mai puţin de jumătate din precipitaţiile obişnuite.

În oraşul Wuhan, din provincia Hubei, râul nu a fost niciodată la cel mai scăzut nivel în această perioadă a anului de când au început înregistrările, în 1865. Aprovizionarea cu apă potabilă pentru sute de milioane de oameni nu a fost încă afectată – dar există o lipsă de apă pentru irigarea culturilor.

Pompe şi rachete de însămânţare a norilor sunt desfăşurate pentru a proteja recolta din acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.