Inteligența artificială îți citește, oficial, gândurile.

Inteligența artificială îți citește, oficial, gândurile.

Meta a dezvăluit recent un avans revoluționar în domeniul inteligenței artificiale, prezentând o tehnologie de citire a minții care poate decoda și replica imagini din creierul uman în milisecunde.

În cadrul studiului intitulat “Decodarea Creierului:

Spre o Decodare în Timp Real a Imaginilor din Activitatea Creierului”, echipa de cercetare Meta a detaliat cum acest sistem AI inovator utilizează magnetoencefalografia (MEG), o tehnică non-invazivă de neuroimagine.

Cercetătorii au demonstrat că, folosind semnalele MEG, sistemul AI poate descifra cu o rezoluție temporală fără precedent reprezentările vizuale din creier.

Această abordare permite replicarea rapidă a imaginilor, deschizând calea către o decodare în timp real a proceselor vizuale continue din creierul uman.

Procesul implică utilizarea modelelor de învățare profundă pentru a alinia semnalele MEG cu reprezentările pre-antrenate ale imaginilor. Acest algoritm inteligent permite identificarea rapidă a imaginilor corespunzătoare din activitatea cerebrală, reprezentând un pas semnificativ către înțelegerea proceselor mentale complexe.

Magnetoencefalografia, prin măsurarea câmpurilor magnetice generate de activitatea neuronală, oferă o perspectivă detaliată și non-invazivă asupra funcționării creierului uman.

Echipa de cercetare Meta subliniază că această tehnologie avansată reprezintă un progres semnificativ în domeniul decodării timpului real al proceselor vizuale.

Cu toate acestea, imaginile generate de sistemul AI nu sunt replici perfecte, păstrându-se unele neconcordanțe în precizie.

Cu toate acestea, aceste imagini reconstruite rețin caracteristici esențiale, precum categoriile de obiecte, oferind o perspectivă fascinantă asupra potențialului extins al tehnologiei.

În concluzie, descoperirile Meta în domeniul citirii minții deschid noi orizonturi în înțelegerea activității creierului uman și în dezvoltarea ulterioară a tehnologiilor care pot interpreta și replica procesele mentale în timp real.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.