In intreaga lume cazurile de psihoza au explodat in pandemie

In intreaga lume cazurile de psihoza au explodat in pandemie

Un numar tot mai mare de oameni experimenteaza halucinatii si delireaza pe fondul stresului generat de pandemia Covid-19.

Numarul celor care au cerut ajutor medical pentru astfel de probleme a crescut cu 75% intre aprilie 2019 si aprilie 2021, arata datele Sistemului National de Sanatate din Marea Britanie (NHS).

Cresterea a continuat pe tot parcursul verii, cu 12.655 de cazuri in iulie 2021, in crestere cu 53% fata de cele 8.252 din iulie 2019, relateaza The Guardian.

Cea mai mare parte a cresterii a fost raportata in ultimul an, dupa primul lockdown, potrivit datelor analizate de organizatia de caritate Rethink Mental Illness.

Peste 13.000 de cazuri au fost raportate in luna mai 2021, in crestere cu 70% fata de mai 2020.

Cazurile de psihoza au crescut in toata lumea


Un studiu publicat la inceputul acestei luni arata ca incidenta anxietatii si a depresiei a crescut dramatic in 2020 in intreaga lume si se estimeaza ca pandemia a adus in plus 76 milioane de cazuri de anxietate si 53 de milioane de cazuri de tulburari majore de depresie care nu ar fi aparut in conditii normale.

Potrivit cercetatorilor, aceste afectiuni au afectat intr-o proportie covarsitoare femeile si tinerii.

In psihoza, pacientul vede sau aude lucruri pe care altii nu le vad/aud (halucinatii) si poate incepe sa delireze, ceea ce ridica stresul la cote maxime.

Psihoza poate fi un simptom al unei boli mentale, precum schizofrenia, tulburarile bipolare sau depresia severa.

De asemenea, psihoza poate fi o afectiune independenta cauzata de o experienta traumatizanta, stres extrem sau exces de alcool si consum droguri.

Sursa: Spotmedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.