Germania, lovita in plin de o „criza” a gazelor naturale. Tara a declansat „nivelul de alarma”

Germania, lovita in plin de o „criza” a gazelor naturale. Tara a declansat „nivelul de alarma”

Germania a declansat, joi, „faza de alarma” a planului sau de urgenta privind gazele naturale, ca raspuns la scaderea livrarilor rusesti.

Germania a activat, joi, cea de-a doua faza a planului sau de urgenta in trei etape pentru aprovizionarea cu gaze naturale, motivand ca tara se confrunta cu o “criza”. Totodata, statul german avertizeaza ca obiectivele de stocare pentru iarna sunt in pericol din cauza scaderii livrarilor din Rusia.

Decizia de a creste nivelul de „alarma” este cauzata, asadar, de reducerile masive ale livrarilor de gaze rusesti si a pretului ridicat al gazelor pe piata, care se mentine in continuare. Al treilea si cel mai ridicat nivel este cel de „urgenta”, transmite Guvernul Germaniei, potrivit AP.

Desi instalatiile de stocare a gazelor sunt in prezent ocupate in proportie de 58% – mai mult decat in aceasta perioada a anului trecut – obiectivul de a ajunge la 90% pana in decembrie nu va putea fi atins fara masuri suplimentare, a adaugat Executivul.

Germania: „Este un atac economic asupra noastra din partea presedintelui Putin”


Robert Habeck, ministrul german al Economiei, a declarat ca „situatia este grava si iarna va veni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.