Germania a legalizat posesia de canabis pentru uz personal

Germania a legalizat posesia de canabis pentru uz personal

Ce cantitate poate de╚Ťine o persoana ?

Bundestagul a adoptat o lege care permite persoanelor fizice ┼či asocia┼úiilor de voluntari s─â cultive ┼či s─â de┼úin─â cantit─â┼úi limitate de canabis.

Germania a devenit astfel cea mai recentă ţară dintr-un grup restrâns care au legalizat acest drog, cel puţin în parte. Astfel, legea permite cultivarea a până la trei plante pentru consumul privat, deţinerea a 50 g de canabis acasă sau a 25 g în public, relatează The Guardian.

Decizia adoptat─â de coali┼úia tripartit─â aflat─â la guvernare, condus─â de cancelarul Olaf Scholz, a fost luat─â ├«n urma unei dezbateri aprinse despre avantajele ┼či dezavantajele unui acces mai u┼čor la acest drog.

“Avem dou─â obiective: reducerea pie┼úei negre ┼či o mai bun─â protec┼úie a copiilor ┼či tinerilor”, a declarat ministrul s─ân─ât─â┼úii, Karl Lauterbach, la ├«nceputul unei dezbateri zgomotoase ├«n care opozi┼úia l-a acuzat c─â promoveaz─â consumul de droguri, potrivit News.ro.

Politicianul cre┼čtin-democrat Tino Sorge a declarat: “Afirma┼úi cu toat─â seriozitatea c─â, legaliz├ónd mai multe droguri, vom limita consumul de droguri ├«n r├óndul tinerilor… Acesta este cel mai stupid lucru pe care l-am auzit vreodat─â”.

Dar Lauterbach a replicat c─â acest lucru echivaleaz─â cu a “b─âga capul ├«n nisip”. Consumul de canabis nu numai c─â a crescut vertiginos ├«n r├óndul tinerilor, al c─âror creier ├«n curs de dezvoltare este deosebit de periclitat, dar drogurile de pe str─âzi sunt ┼či mai puternice, ┼či mai impure ├«n zilele noastre, ceea ce le spore┼čte considerabil nocivitatea.

Se estimează că aproximativ 7 milioane de germani consumă în mod regulat canabis.

Guvernul a declarat anterior c─â mul┼úi consumatori se bazeaz─â pe acest drog din motive medicinale ┼či c─â noua lege va ├«mbun─ât─â┼úi, de asemenea, calitatea canabisului consumat de un num─âr tot mai mare de tineri.

Medicii care se opun modific─ârii legii au avertizat c─â aceasta va pune ├«n pericol s─ân─âtatea tinerilor prin faptul c─â va face drogul mai accesibil ┼či va cre┼čte astfel riscul de dependen┼ú─â.

Coali┼úia format─â din social-democra┼úi, Verzi ┼či FDP, partid pro-business, a convenit ├«n noiembrie s─â continue modificarea, dup─â ce a inclus-o ├«n acordul lor de coali┼úie pentru ├«mp─âr┼úirea puterii.

Adul┼úilor li se va permite s─â cultive p├ón─â la trei plante ┼či s─â de┼úin─â cantit─â┼úi mici de canabis de la 1 aprilie, iar trei luni mai t├órziu va fi disponibil ┼či ├«n cluburi autorizate f─âr─â scop lucrativ ├«nfiin┼úate pentru a cultiva ┼či distribui planta de canabis.

Consumul de canabis pentru persoanele sub 18 ani va fi în continuare interzis.

Opozi┼úia a venit din partea unora dintre cele 16 landuri germane, care vor avea responsabilitatea de a supraveghea aplicarea legii, inclusiv landul Bavaria din sudul ┼ú─ârii, condus de Uniunea Cre┼čtin-Social─â, conservatoare, care a cerut guvernului s─â se mai g├óndeasc─â.

Unii dintre colegii social-democra┼úi ai lui Lauterbach au emis, de asemenea, avertismente, ├«n special cu privire la utilizarea canabisului ├«n jurul ┼čcolilor ┼či gr─âdini┼úelor.

La rândul său, ministrul a declarat că legislaţia va interzice fumatul de canabis la mai puţin de 100 de metri de unităţile de învăţământ.

Autorit─â┼úile din poli┼úie au declarat c─â vor avea dificult─â┼úi ├«n a impune aceste reguli. Dar Lauterbach spune c─â, deopotriv─â, ┼či supravegherea pie┼úei negre este dificil─â.

Schimbarea legislativ─â face din Germania al treilea stat membru al Uniunii Europene care legalizeaz─â canabisul pentru uz personal, dup─â Malta ┼či Luxemburg.

Sus┼úin─âtorii utiliz─ârii acestui drog ├«n scopuri medicinale au declarat c─â sper─â ├«ntr-o influen┼ú─â pozitiv─â a deciziei celei mai mari economii europene, care ar putea deschide calea pentru ca ┼či alte ┼ú─âri s─â urmeze acest exemplu.

Observatorii din întreaga lume vor urmări îndeaproape modul în care legea va funcţiona în practică în Germania

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folose╚Öte cookie-uri pentru a v─â oferi o experien╚Ť─â de navigare mai bun─â. Navig├ónd pe acest site web, sunte╚Ťi de acord cu utilizarea noastr─â de cookie-uri.