Elon Musk afirmă că primul pacient care a primit implantul Neuralink în creier, luna trecută, poate controla acum săgeata unui mouse folosind doar puterea minții.

Elon Musk afirmă că primul pacient care a primit implantul Neuralink în creier, luna trecută, poate controla acum săgeata unui mouse folosind doar puterea minții.

Progresul îndrăzneț al Neurotehnologiei: Realizări și Perspective

Elon Musk a dezvăluit că pacientul care a fost recent implantat cu cipul Neuralink pare să se fi recuperat complet, manifestând efecte neuronale observabile.

În cadrul unui eveniment live pe platforma X, fondatorul Neuralink a menționat că pacientul poate manipula un cursor de mouse pe ecran doar cu gândul.

Acest progres a avut loc după implantul realizat luna trecută, odată ce compania a obținut aprobarea pentru teste pe oameni în septembrie.

Tratamentul Inovator pentru Afecțiunile Neurologice: Promisiuni și Provocări

Cipul de dimensiuni reduse a fost introdus în creierul pacientului într-o zonă responsabilă de controlul mișcărilor.

Chiar dacă detalii suplimentare despre procedură nu au fost dezvăluite de Elon Musk, se presupune că pacientul suferă de paralizie la nivelul membrelor.

În trecut, compania căuta o persoană cu tetraplegie, o afecțiune care implică paralizia totală sau parțială a membrelor și, uneori, a altor zone ale corpului.

Musk intenționează să folosească cipurile Neuralink pentru tratarea unor afecțiuni precum obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

El a subliniat că scopul cipului cerebral este de a oferi un mijloc de comunicare mai rapid pentru pacienții cu dizabilități severe, așa cum a fost cazul cercetătorului Stephen Hawking.

Evaluată la peste 5 miliarde de dolari acum peste șase luni, Neuralink a fost constant subiect de controverse privind protocolul său de siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.