Elev de 18 ani, prins cu o armă airsoft într-o şcoală din Mureş.

Elev de 18 ani, prins cu o armă airsoft într-o şcoală din Mureş.

Incidentul petrecut într-o şcoală din Sovata, județul Mureș, a stârnit momente de panică, după ce un elev în vârstă de 18 ani a intrat cu o armă de tip airsoft în incinta instituției de învăţământ.

Profesorii au raportat imediat situația la Poliție, iar tânărul de clasa a XII-a a primit o amendă în valoare de 2.000 de lei.

Arma a fost confiscată de autorități.

Marți, reprezentanții școlii au alertat polițiștii din stațiunea Sovata cu privire la incidentul ce a avut loc cu o zi înainte, când un profesor a descoperit asupra unui elev din clasa a XII-a o armă.

Ulterior, polițiștii au confirmat că era vorba despre o armă de tip airsoft, care funcționează cu bile și care nu avea autorizație pentru deținere.Această informație a fost relatată de către Mediafax.

Tânărul în vârstă de 18 ani, elev în Sovata, a fost condus la sediul poliției, unde i s-a aplicat o amendă în valoare de 2.000 de lei, deoarece portul și folosirea armelor sau dispozitivelor neletale în locuri publice sunt interzise conform legislației în vigoare.

De asemenea, arma a fost confiscată de către autorități.

Cu o zi înainte de acest incident, într-un alt caz, un elev în vârstă de 14 ani din Botoşani a fost găsit cu un pistol la școală.

Directorul unităţii de învăţământ a imediat sunat la poliţie, iar la sosirea agenţilor s-a constatat că pistolul era, de fapt, o jucărie și că elevul nu a folosit arma pentru a amenința pe cineva.

Este important de subliniat că armele de tip airsoft, considerate a fi neletale, pot provoca răni grave. Deși pot fi achiziționate fără autorizație, aceste arme reprezintă un pericol real.

Numeroase modele de astfel de arme pot fi găsite și achiziționate ușor pe internet.  Indiferent de tipul armelor, fie ele letale sau neletale, este esențial să se respecte regulile stricte referitoare la siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.