După întârziere, Senatul s-a pregătit să trimită 40 de miliarde de dolari în ajutor Ucrainei lui Biden

După întârziere, Senatul s-a pregătit să trimită 40 de miliarde de dolari în ajutor Ucrainei lui Biden

WASHINGTON — După o întârziere de o săptămână, Senatul a părut pregătit joi să adopte un pachet de ajutor militar, economic și umanitar de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în vreme ce războiul său sângeros cu Rusia se apropia de trei luni.

Liderii democrați și republicani au sperat să accepte rapid pachetul adoptat de Parlament săptămâna trecută, dar senatorul Rand Paul, R-Ky., s-a opus și a tras procesul în legătură cu o dispută cu privire la supravegherea cheltuielilor.

Marele vot bipartizan de joi, care va trimite pachetul de ajutor la biroul președintelui Joe Biden pentru semnătura sa, reprezintă un semnal inconfundabil pentru Kiev că SUA rămâne ferm în colțul său. Tacticile lui Paul i-au supărat pe mulți colegi care avertiseră că Ucraina este periculos de aproape de a rămâne fără arme, alimente și alte provizii.

Pachetul de ajutor „este extrem de critic; a fost critic săptămâna trecută”, a spus președintele Senatului pentru credite Patrick Leahy, D-Vt., care a adăugat: „Și nu pot să cred că unii din partea republicană au susținut-o. În fiecare zi este întârziat, are un impact asupra efortului de război.”

Paul, un conservator fiscal cunoscut pentru opiniile sale izolaționiste, nu reușise să ajungă la un acord cu liderul majorității din Senat Chuck Schumer, D-N.Y., cu privire la cererile sale. Paul a vrut ca limbajul din proiect să creeze un post special de inspector general care să supravegheze toate cheltuielile Ucrainei. El a sugerat că John F. Sopko, care a fost un câine de pază al SUA pentru reconstrucția Afganistanului în ultimul deceniu, ar putea face treaba.

Schumer a propus organizarea unui vot asupra unui amendament pentru a crea postul, dar Paul a respins oferta.

„Avem deja cea mai bună soluție și acesta este un inspector special care are un istoric”, a spus Paul în această săptămână. „Credem că inspectorul special din Afganistan ar fi ideal – este gata să plece. Ei pot face treaba. Dar orice altă alternativă, credem noi, este scurtă.”

În cele din urmă, nu a fost adăugată nicio limbă nouă în proiectul de lege adoptat de Parlament, care include prevederi pentru finanțarea supravegherii cheltuielilor la departamentele de Apărare și de Stat și la Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *