Dovada că oamenii lui Putin dorm în post. Un bombardier rusesc a fost incendiat fără ca autoritățile să știe ceva

Dovada că oamenii lui Putin dorm în post. Un bombardier rusesc a fost incendiat fără ca autoritățile să știe ceva

Persoane necunoscute au pătruns pe un aerodrom din Rusia și au dat foc unui avion supersonic. În tot acest timp, autoritățile locale habar n-aveau ce se întâmplă.

Cazul a fost dezvăluit pe canalele pro-ucrainene.

Imagini cu aeronava în flăcări au apărut luni, 8 mai, pe canalul Telegram al Legiunii pentru Libertatea Rusiei, o organizație ucraineană formată din militari transfugi din Rusia și Belarus.

 

Avionul avariat, un model Su-24, era staționat în apropierea orașului Novosibirsk, Siberia, potrivit postării de pe Telegram, notează Insider.

Novosibirsk se află la aproximativ 3.000 de km est de linia frontului din Ucraina.

Consilierul guvernamental ucrainean Anton Geraschenko a postat, marți, videoclipul pe Twitter.

 

Poliția Locală din Rusia a descoperit apoi imaginile online, a relatat Baza – presa rusă independentă.

Când forțele de securitate au vizitat uzina de aviație din Novosibirsk, au găsit pe pistă un „Su-24 din 1990 ars, cu semne de incendiere”, potrivit Baza. Pentru a avea acces la avion, piromanii au rupt gardul uzinei de aviație, a adăugat publicația.

 

Însă, acesta a relatat că, în ciuda afirmațiilor făcute de Legiunea pentru Libertatea Rusiei, care susține că avionul Su-24 a fost „complet distrus”, aeronava nu a fost „deteriorată în mod deosebit”.

 

În schimb, au fost găsite urme de lichid inflamabil pe șasiul avionului, potrivit Baza. Insider nu a putut verifica independent această informație.

Nu este clar dacă această aeronavă era în serviciu la momentul atacului incendiar. Su-24 este încă utilizat în mod activ de forțele aeriene rusești, insa a fost introdus în anii 1970 și este înlocuit de noul Su-34.

 

O versiune de recunoaștere a Su-24, echipată cu camere și senzori în loc de arme, a fost folosită pe scară largă de Rusia pentru a cerceta apărarea aeriană ucraineană înainte de începerea războiului.

 

Legiunea Libertatea Rusiei a raportat un atac incendiar similar în martie, postând un clip de 14 secunde cu un Su-27 care ardea în regiunea estică Primorsky Krai.

Cel mai recent raport privind tentativa de incendiere vine în contextul în care Rusia a sărbătorit Ziua Victoriei pe 9 mai, o sărbătoare publică care, de obicei, cuprinde mari parade militare care comemorează victoria sa din al Doilea Război Mondial asupra Germaniei naziste.

 

Evenimentul a fost redus în acest an  în mod neobișnuit, pe fondul rapoartelor potrivit cărora războiul din Ucraina a epuizat o mare parte din echipamentul militar al Rusiei. În cadrul paradei a apărut doar un singur tanc și nu a apărut niciun avion.

Sursa: Insider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *