Cum acționa Clanul Ghiocel în SUA, unde a strâns o avere de 1,4 milioane de dolari, pe care a expediat-o în România

Cum acționa Clanul Ghiocel în SUA, unde a strâns o avere de 1,4 milioane de dolari, pe care a expediat-o în România

O bandă de români, membri ai aceleiași familii din Vâlcea, a îngrozit California. Infractorii foloseau metode de furt deja învechite la noi pentru a-i jefui pe vârstnicii din San Diego, neobișnuiți cu astfel de șiretlicuri.

Apelau uneori și la violență pentru a le smulge oamenilor lucrurile de valoare. Au acumulat astfel o avere de 1,4 milioane de dolari, pe care au expediat-o în țară.

Clanul Ghiocel provine din Râmnicu Vâlcea, unde au descins și polițiștii români, la solicitarea FBI. Bună parte din membrii familiei se află în America și sunt vizați de o anchetă de proporții.

 

Autoritățile judiciare din San Diego au primit mai multe plângeri în care oamenii povesteau cum au fost deposedați de bijuterii, ceasuri și bani. Indivizii îi abordau pe stradă, spuneau că sunt din Dubai și s-au rătăcit și le cereau ajutorul. Profitau de neatenția lor pentru a le fura obiecte de valoare.

Luke Johnson, Poliția din San Diego: „De cele mai multe ori îi întrebau cum să ajungă până la cea mai apropiată biserică sau le spuneau că au trecut prin nişte traume, jafuri, că s-a întâmplat ceva cu famiilor lor şi să se roage pentru ei.”

Atunci când vârstnicii mai vigilenți ripostau, infractorii recurgeau la violență, după cum reiese și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere într-un cartier liniștit, unde trăiesc mai mult asiatici.

 

Jessica Adeline Schulberg, procuror adjunct al SUA: „Uneori foloseau forța, dar de cele mai multe ori ceea ce făceau era să meargă la oameni și se ofereau să le vândă un fel de bijuterii false ca să le pună pe ei, apoi le furau bijuteriile adevărate.”

 

Cei care par a fi capii clanului – soții Eduard și Floarea Ghiocel – au fost deja arestați. Ei intraseră în Statele Unite prin Mexic, cu acte false, după ce au mai fost expulzați în trecut, tot din cauza unor infracțiuni.

Poliția din San Diego îi caută acum și pe copiii lor, ca și pe alte rude implicate în furturi și tâlhării. Americanii au cerut ajutorul autorităților ro

Ofițer DCCO: „Membrii grupului infracţional organizat au fost implicat în comiterea a zeci de furturi prin distragerea atenţiei în dauna unor cetăţeni americani, în general persoane în vârstă.”

 

Ancheta desfășurată în California arată că membrii clanului Ghiocel au obținut, prin fals, de la autoritățile americane, ajutoare de șomaj pe perioada pandemiei, la care nu aveau dreptul. Au acumulat astfel o avere impresionantă.

 

Ofițer DCCO: „Membrii grupării au transferat în România din SUA o parte din bijuteriile cumpărate furate în valoare de 120 de mii de dolari iar din profitul obţinut au cumpărat lingouri şi monede din aur estimate de autorităţile americane la 732 de mii de dolari sua dar şi mai multe autoturisme de lux.”

 

La perchezițiile desfășurate România, polițiștii de la crimă organizată au ridicat 3 mașini de lux, dintre care una valorează peste 300.000 de dolari. La descinderi au participat și 5 agenți FBI.

Sursa: StirilePROTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.