Craiova: Un medic fără drept de liberă practică ar fi efectuat clandestin proceduri estetice

Craiova: Un medic fără drept de liberă practică ar fi efectuat clandestin proceduri estetice

În ultimele zile, lumea medicală din Dolj a fost zguduită de un scandal înfiorător, în care un medic fără drept de liberă practică este acuzat că ar fi efectuat clandestin proceduri estetice minim invazive. Incidentul a fost adus la lumină de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Dolj, care a demarat o anchetă detaliată în urma unor informații apărute cu privire la practici ilegale în cadrul a două clinici medicale.

Verificările, desfășurate ieri, au condus la descoperirea a două infracțiuni grave, care ar putea schimba radical peisajul serviciilor de îngrijire estetică în regiune. Conform informațiilor furnizate de autorități, un medic, căruia îi fusese retras dreptul de liberă practică, ar fi desfășurat în mod clandestin proceduri estetice minim invazive în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024. Se pare că acesta a efectuat injectări cu substanțe precum botox și acid hialuronic, încălcând în mod flagrant legislația în vigoare și evitând fiscalizarea veniturilor obținute.

Un aspect deosebit de îngrijorător al acestui caz este faptul că procedurile au fost efectuate fără a fi supravegheate sau autorizate de către autorități competente în domeniul medical. Aceasta ridică întrebări serioase cu privire la standardele de siguranță și reglementările care ar trebui să guverneze astfel de intervenții, punând în pericol sănătatea și securitatea pacienților.

Poliția s-a sesizat din oficiu în ceea ce privește săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și exercitarea fără drept a unei profesii sau meserii. Ancheta este în plină desfășurare, iar forțele de ordine depun eforturi considerabile pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care au avut loc aceste evenimente, precum și pentru a lua măsurile legale corespunzătoare.

Această situație ridică, de asemenea, întrebări privind modul în care astfel de practici ilegale au putut să aibă loc în ciuda aparentelor controale efectuate periodic asupra unităților medicale. Autoritățile sunt acum pe cale să revizuiască și să întărească procedurile de monitorizare, pentru a preveni astfel de abateri în viitor și pentru a asigura siguranța pacienților.

Este important de menționat că, pe lângă consecințele legale, acest caz poate avea și implicații serioase asupra încrederii publicului în serviciile medicale estetice. Pacienții pot fi în mod legitim îngrijorați cu privire la standardele de calitate și siguranță ale acestor intervenții și ar putea solicita măsuri suplimentare pentru protejarea lor în viitor.

În concluzie, scandalul din Dolj pune sub semnul întrebării integritatea și reglementarea în domeniul serviciilor de îngrijire estetică, subliniind necesitatea unei acțiuni urgente pentru consolidarea cadrelor legale și instituționale. Autoritățile trebuie să ia măsuri decisive pentru a aduce vinovații în fața justiției și pentru a restabili încrederea publicului în sistemul medical estetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.