Craiova: DOSAR PENAL PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC ȘI EFECTUARE FĂRĂ DREPT DE OPERAŢIUNI CU PSIHOACTIVE

Craiova: DOSAR PENAL PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC ȘI EFECTUARE FĂRĂ DREPT DE OPERAŢIUNI CU PSIHOACTIVE

La data de 31 ianuarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în municipiul Craiova, într-o cauză penală, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuare fără drept de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2022 – ianuarie 2024, un bărbat ar fi stocat, deținut, transportat și comercializat, în mod repetat, substanțe cu efect psihoactiv sub formă de fragmente vegetale (ADB-BUTINACA, MDMB-INACA, 5F-ADB/5F-MDMB-PINACA și ADB-4en-PINACA), precum și droguri de mare risc (MDMB-4en-PINACA ) către consumatori din județul Dolj.

În urma percheziţiilor efectuate în municipiul Craiova, au fost descoperite şi ridicate cantități de fragmente vegetale, un cântar electronic cu urme de materie, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea bărbatului, pentru 24 de ore.

De asemenea, ieri, 31 ianuarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.