Consumul de droguri din România

Consumul de droguri din România

Consumul de droguri reprezint─â o problem─â de s─ân─âtate public─â la nivel global, iar Rom├ónia nu face excep╚Ťie. ╚śi ├«n ╚Ťara noastr─â, consumul de droguri a crescut semnificativ ├«n ultimii ani, iar acest lucru a determinat autorit─â╚Ťile s─â ia m─âsuri pentru a combate acest fenomen.

 

Potrivit raportului European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA), în 2020, în România, cannabisul și drogurile sintetice au fost cele mai consumate droguri ilegale. În plus, consumul de heroină și cocaină a crescut, iar consumul de amfetamine a rămas la un nivel ridicat.

Stiri.blog

 

Statisticile arat─â c─â majoritatea consumatorilor de droguri din Rom├ónia sunt tineri cu v├órste cuprinse ├«ntre 15 ╚Öi 34 de ani. De asemenea, consumul de droguri este mai frecvent ├«nt├ólnit ├«n mediul urban dec├ót ├«n cel rural. ├Än general, consumul de droguri este mai r─âsp├óndit ├«n r├óndul b─ârba╚Ťilor dec├ót al femeilor.

Cauzele consumului de droguri

Una dintre cauzele consumului de droguri ├«n Rom├ónia este asociat─â cu problemele sociale, precum ╚Öomajul, s─âr─âcia ╚Öi marginalizarea social─â. De asemenea, lipsa de educa╚Ťie ╚Öi informare cu privire la riscurile ╚Öi consecin╚Ťele consumului de droguri poate contribui la r─âsp├óndirea acestui fenomen.

 

Pentru a combate consumul de droguri, autorit─â╚Ťile din Rom├ónia au luat m─âsuri care includ at├ót prevenirea, c├ót ╚Öi tratamentul ╚Öi recuperarea persoanelor dependente. ├Än plus, poli╚Ťia ╚Öi autorit─â╚Ťile de frontier─â colaboreaz─â pentru a opri traficul de droguri ╚Öi pentru a opri r─âsp├óndirea acestora ├«n ╚Ťar─â.

 

De asemenea, exist─â organiza╚Ťii non-guvernamentale care se ocup─â de prevenirea consumului de droguri ╚Öi de tratamentul persoanelor dependente. Aceste organiza╚Ťii ofer─â consiliere, sprijin ╚Öi asisten╚Ť─â medical─â persoanelor afectate de consumul de droguri ╚Öi familiilor acestora.

 

├Än concluzie, consumul de droguri ├«n Rom├ónia reprezint─â o problem─â serioas─â de s─ân─âtate public─â. Autorit─â╚Ťile ╚Öi organiza╚Ťiile non-guvernamentale continu─â s─â lucreze ├«mpreun─â pentru a preveni consumul de droguri ╚Öi pentru a oferi tratament ╚Öi recuperare persoanelor dependente. Este important ca educa╚Ťia ╚Öi informarea cu privire la riscurile ╚Öi consecin╚Ťele consumului de droguri s─â fie o prioritate pentru a combate aceast─â problem─â.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *