Cei doi polițiști de la Rutieră prinși în flagrant în timp ce luau mită au demisionat.

Cei doi polițiști de la Rutieră prinși în flagrant în timp ce luau mită au demisionat.

Cei doi agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, prinși în flagrant în timp ce luau bani de la șoferii care treceau prin cartierul Dorobanți, au demisionat din Poliție. Mai mult, le-au povestit procurorilor câtă șpagă au luat până acum.

În speranța că vor primi pedepse ceva mai blânde, au anunțat că vor colabora în anchetă și sunt gata să denunțe și alți polițiști, la fel de îngăduitori ca ei.

 

La două săptămâni de la flagrantul făcut de DNA în văzul lumii, în cartierul Dorobanți, comisarul Andrei Pantea și agentul Valentin Olteanu au anunțat că recunosc zecile de acuzații de luare de mită. Și nu doar pe cele în care au fost filați și filmați.

Acuzații de corupție recunoscute

„Regret extrem de mult ce am făcut. Cariera s-a terminat. Am recunoscut încă de la flagrant și o să recunosc în continuare”, a mărturisit ofițerul Andrei Pantea în fața Curții de apel, în încercarea de a-i convinge pe judecători să îl lase în arest la domiciliu și să nu îl trimită înapoi după gratii.

Colegul și subalternul său, acuzat că ar fi ținut doar pentru el o parte din șpăgile primite împreună, a spus spășit că „regret greșelile comise. Plătesc pentru ele. Merg pe recunoașterea totală a greșelilor, pe recunoaștere”.

 

Din înregistrările video făcute de anchetatori pe ascuns, reiese că ofițerul ar fi încasat în câteva săptămâni de la șoferii prinși în neregulă 10.375 de lei și 380 de euro. Iar agentul care îi era șofer, ceva mai mult: 11.775 de lei și 380 de euro. O parte dintre cei care i-au mituit au dat declarațîi împotriva lor.

Nici avocații celor doi nu au motivat gestul acestora de accepta bani.

 

Pentru cei polițiști de la Circulație acuzați de corupție cariera s-a încheiat în mod oficial. Ambii au anunțat instanța de judecată că au demisionat din Brigada Rutieră a Capitalei. Ba chiar spun că sunt dispuși să încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției cu DNA și să denunțe eventual alți polițiști corupție.Totul pentru ca la final să aibă parte de pedepse mai blânde.

Sursa: Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.