Cat spaţiu verde are Craiova?!

Cat spaţiu verde are Craiova?!

 

Starea actual─â a spa╚Ťiilor verzi din Craiova ridic─â multe semne de ├«ntrebare. . Cu toate acestea, un reprezentant al consor╚Ťiului de firme care a c├ó╚Ötigat licita╚Ťia sus╚Ťine c─â situa╚Ťia real─â pe teren este diferit─â, indic├ónd c─â exist─â cu aproximativ 30% mai pu╚Ťine spa╚Ťii verzi dec├ót estimarea ini╚Ťial─â.

Legisla╚Ťia din 2007 reglementeaz─â eviden╚Ťa ╚Öi administrarea spa╚Ťiilor verzi din intravilanul localit─â╚Ťilor, impun├ónd autorit─â╚Ťilor locale responsabilitatea de a men╚Ťine un registru local al spa╚Ťiilor verzi. Cu toate acestea, mul╚Ťi ani s-au scurs f─âr─â ca aceast─â lege s─â fie aplicat─â corespunz─âtor, Craiova fiind doar unul dintre ora╚Öele care nu au respectat aceast─â obliga╚Ťie.

Abia ├«n 2017, registrul pentru spa╚Ťiile verzi din Craiova a ajuns ├«n faza de licita╚Ťie. Dup─â multe peripe╚Ťii, contractul pentru elaborarea acestuia a fost atribuit unei asocieri ├«ntre dou─â firme. Cu toate acestea, contractul a fost ulterior reziliat din cauza nerespect─ârii clauzelor contractuale de c─âtre prestator. Informa╚Ťia a fost f─âcut─â public─â ├«n urma unei solicit─âri c─âtre Prim─ârie ├«n luna iunie a acestui an.

Reprezentan╚Ťii Prim─âriei Craiova au explicat c─â rezilierea a avut loc din cauza nerespect─ârii termenelor pentru predarea lucr─ârilor ╚Öi a lipsei de dovezi privind ├«ndeplinirea condi╚Ťiilor pentru prelungirea contractului. ├Än momentul rezilierii, doar o treime din suprafa╚Ťa municipiului Craiova fusese predat─â de c─âtre asocia╚Ťia de firme. Aceast─â baz─â de date con╚Ťinea informa╚Ťii despre terenuri ╚Öi spa╚Ťii verzi compacte, arbori izola╚Ťi ╚Öi arbori ocroti╚Ťi.

O discrepan╚Ť─â semnificativ─â a ap─ârut ├«ntre estimarea ini╚Ťial─â a suprafe╚Ťei spa╚Ťiilor verzi (aproximativ 780 de hectare) ╚Öi suprafa╚Ťa identificat─â de prestator (aproximativ 500 de hectare). Aceast─â diferen╚Ť─â ar putea fi atribuit─â retroced─ârilor ╚Öi neactualiz─ârii eviden╚Ťelor. Un reprezentant al firmei care a c├ó╚Ötigat licita╚Ťia a explicat c─â aceast─â diferen╚Ť─â este evident─â, subliniind c─â eviden╚Ťa trebuie actualizat─â pentru a reflecta corect situa╚Ťia terenurilor ╚Öi spa╚Ťiilor verzi.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folose╚Öte cookie-uri pentru a v─â oferi o experien╚Ť─â de navigare mai bun─â. Navig├ónd pe acest site web, sunte╚Ťi de acord cu utilizarea noastr─â de cookie-uri.