Bărbat prins cu peste 1 kg de substanță psihoactivă asupra sa prins în flagrant de poliţiştii de la P.T.F. Borş II

Bărbat prins cu peste 1 kg de substanță psihoactivă asupra sa prins în flagrant de poliţiştii de la P.T.F. Borş II

La Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea, au surprins în flagrant, pe traseul de ieșire către Ungaria, un călător în posesia a peste 1 kilogram de substanță psihoactivă (2MMC).

În data de 12.12.2023, procurorii aceleiași direcții au dispus reținerea unui inculpat, suspectat de desfășurarea de operațiuni cu produse cu potențial psihoactiv, fără drept și fără o autorizație legală.

În cadrul aceleiași anchete, un al doilea inculpat a fost supus controlului judiciar pentru complicitate la comiterea aceleași infracțiuni.

Din investigațiile penale, rezultă că cei doi inculpați, aflați într-un autoturism, au fost prinși în flagrant la P.T.F. Borș II la ieșirea din țară, către Ungaria, unul dintre ei transportând asupra sa peste 1 kilogram de substanță psihoactivă (2MMC).

2MMC

 

Colaborarea cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea a fost esențială în desfășurarea activităților judiciare.

Pe 13.12.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a emis mandatul de arestare preventivă pentru inculpatul reținut, pentru o perioadă de 30 de zile.

Se precizează că, pe întreaga durată a procesului penal, persoanele investigate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale conform Codului de Procedură Penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.