Atacul surpriză mortal al militanților Hamas asupra Israelului

Atacul surpriză mortal al militanților Hamas asupra Israelului

Atacul surpriză mortal al militanților Hamas asupra Israelului a escaladat semnificativ violența în regiune, sute de oameni de ambele părți fiind uciși în conflict.

Jeff Semple relatează din sudul Israelului despre haosul din interiorul unui spital israelian și despre scenele înfricoșătoare după ce o rachetă Hamas a distrus unul dintre cartierele Israelului.

Pe măsură ce violența dintre Israel și Hamas continuă, militanții Hezbollah sunt implicați în lupte separate cu soldații israelieni la granița Israel-Liban. Crystal Goomansingh relatează din Beirut, Liban, despre funeraliile organizate pentru doi luptători Hezbollah și rolul complicat al Libanului în criză.

Ben Mizrachi, în vârstă de 22 de ani, din B.C., și Alexandre Look, în vârstă de 33 de ani, din Montreal, au fost uciși în Israel în urma atacului Hamas, în timp ce alte două persoane din Canada sunt date dispărute.

Touria Izri relatează despre ceea ce se știe despre ei și despre ceilalți canadieni care sunt în siguranță, dar sunt disperați să iasă din regiune.

Președintele american Joe Biden a condamnat atacul mortal asupra Israelului al militanților Hamas, susținând în același timp public eforturile de răzbunare ale Israelului.

Jackson Proskow analizează observațiile lui Biden și modul în care răspunsul american este esențial pentru rezultatul conflictului.

RCMP a lansat oficial o investigație cu privire la decizia guvernului Ford de a deschide părți din Greenbelt din Ontario pentru dezvoltare, după ce potențiala anchetă a fost predată de ofițerii de poliție provinciali. Colin D’Mello relatează despre controversa tot mai mare.

Fâșia Gaza este una dintre cele mai dens populate zone din lume și se află în centrul conflictului dintre Israel și Hamas. Eric Sorensen se uită la istoria complexă a regiunii care a devenit un focar de furie, după decenii de violență.

În plus, Alexandre Look, bărbatul de la Montreal, în vârstă de 33 de ani, era în vacanță în Israel, când viața i-a fost întreruptă tragic de un atac surpriză al militanților Hamas. Dan Spector a vorbit cu mama îndurerată a lui Look, Raquel Ohnana, despre momentul sfâșietor în care și-a dat seama că fiul ei a fost ucis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.