ASF va propune plafonarea pre╚Ťului RCA la nivelul din martie 2022

ASF va propune plafonarea pre╚Ťului RCA la nivelul din martie 2022

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va înainta, luni, Ministerului Finanţelor Publice o propunere privind stabilirea unor tarife pentru poliţele RCA la nivelul celor din luna martie a anului trecut.

ÔÇ×Societ─â┼úile de asigur─âri vor folosi tarifele din urm─â cu un an de zile. Am avut discu┼úii cu principalele societ─â┼úi de asigur─âri ca pentru urm─âtoarea perioad─â s─â se raporteze la tarifele efectiv practicate ├«n urm─â cu un an de zile. Mai mult, pentru a veni ├«n sprijinul cet─â┼úenilor care doresc s─â-┼či fac─â o poli┼ú─â RCA, Autoritatea va renun┼úa la taxa de 1% pe care o aplic─â asigur─âtorilor. Cam astea sunt principalele propuneri pe care noi, luni, le vom ├«nainta Ministerului de Finan┼úe. Vrem s─â avem stabilitate pe pia┼úa RCA, nu vrem s─â mai creasc─â tarifele pe pia┼ú─âÔÇŁ, a declarat Valentin Ionescu, director general ├«n cadrul ASF, la un post TV, potrivit news.ro.

Acesta a precizat, r─âspunz├ónd unor ├«ntreb─âri, c─â tarifele ar urma a fie raportate la cele din luna martie a anului trecut, iar ├«n aceste condi┼úii tarifele pentru poli┼úele RCA ar urma s─â fie ÔÇ×ceva mai miciÔÇŁ dec├ót cele din ultimele luni.

Ce a precizat ministrul Finanţelor,

Adrian C├óciu Ministrul Finan┼úelor, Adrian C├óciu a declarat vineri c─â sunt necesare o serie de solu┼úii care s─â conduc─â la o sc─âdere a pre┼úurilor pe pia┼úa asigur─ârilor, o diversificare a juc─âtorilor ┼či mai mult dec├ót at├ót o ├«nt─ârire a acestor reglement─âri, pentru c─â nu este prima oar─â c├ónd Rom├ónia se confrunt─â cu o situa┼úie precum cea generat─â de decizia ASF de retragere a autoriza┼úiei de func┼úionare a societ─â┼úii Euroins Rom├ónia.

Ministrul a mai spus că vor fi discuţii inclusiv cu Parlamentul, chiar săptămâna viitoare, iar Autoritatea va veni cu mai multe soluţii din care să fie alese cele mai bune.

ÔÇ×La acest moment, ASF va trebui s─â propun─â o serie de solu┼úii pentru to┼úi asigura┼úii din pia┼úa de RCA din Rom├ónia, solu┼úii care pot cuprinde diverse c─âi de ac┼úiune, pe de o parte pentru cei asigura┼úi la compania care a fost sanc┼úionat─â de c─âtre Autoritate (..) deoarece este institu┼úia care reglementeaz─â ┼či monitorizeaz─â ┼či gestioneaz─â aceast─â pia┼ú─â, iar ├«n func┼úie de solu┼úiile propuse, pot s─â v─â asigur c─â Guvernul va lua acele m─âsuri, cele mai bune m─âsuri, pentru c─â pot fi mai multe solu┼úii cu care s─â vin─â, astfel ├«nc├ót rom├ónii s─â fie proteja┼úiÔÇŁ, a spus ministrul Finan┼úelor.

Adrian C├óciu a ad─âugat: ÔÇ×To┼úi vedem c─â pre┼úurile la aceste asigur─âri sunt extraordinar de mari ┼či cred c─â trebuie s─â venim cu o serie de solu┼úii care s─â conduc─â la o sc─âdere a pre┼úurilor pe pia┼ú─â, o diversificare a juc─âtorilor din zona aceasta ┼či mai mult dec├ót at├ót poate o ├«nt─ârire a acestor reglement─âri pentru c─â nu este prima oar─â c├ónd Rom├ónia se confrunt─â cu aceast─â situa┼úieÔÇŁ.

Sursa: News.ro

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *