Acțiuni ample ale polițiștilor în județul Olt pentru prevenirea evenimentelor rutiere

Acțiuni ample ale polițiștilor în județul Olt pentru prevenirea evenimentelor rutiere

 

Între 30 noiembrie și 3 decembrie, Poliția din județul Olt a desfășurat activități extinse pe șosele, având drept obiectiv asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea accidentelor rutiere și sancționarea încălcărilor legislației rutiere.

 

Polițiștii au intervenit la 263 de solicitări, din care 192 au fost sesizate prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Au fost aplicate 455 de sancțiuni contravenționale, totalizând aproximativ 185.000 de lei.

 

În lupta împotriva încălcărilor grave, 57 de permise de conducere au fost reținute, dintre care 42 pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/h și 6 pentru conducerea sub influența alcoolului. De asemenea, au fost reținute 17 certificate de înmatriculare pentru autovehicule cu defecțiuni sau neîndeplinirea obligațiilor legale, înregistrându-se 16 infracțiuni la regimul rutier.

 

Un caz notabil implică un bărbat de 36 de ani, oprit în comuna Ianca, care conducea un tractor neînmatriculat fără a deține permis pentru nicio categorie. În alt incident, un bărbat de 68 de ani din comuna Izvoarele a fost depistat conducând cu permisul suspendat.

 

Într-un alt caz, un șofer de 36 de ani din Verguleasa a fost prins conducând sub influența alcoolului, cu o valoare de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au deschis dosare penale în toate aceste situații, subliniind importanța aplicării legilor rutiere pentru prevenirea riscurilor și asigurarea siguranței în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.