Accident feroviar – siguranță în pericol

Accident feroviar – siguranță în pericol

Siguranța circulației pe căile ferate din țară a fost din nou pusă sub semnul întrebării în urma unui accident feroviar.

În cursul acestei nopți, două locomotive private au intrat în coliziune pe ruta Videle-Giurgiu. Ancheta poliției a relevat că unul dintre mecanici era puternic băut în momentul producerii accidentului.

Trei persoane au fost rănite, iar dintre acestea, doi au fost transportați la spital. Ambii conducători de tren se află printre cei răniți. Din cauza accidentului, traficul în zonă este grav afectat și în acest moment.

 

Locomotiva implicată în coliziune cântărește nu mai puțin de 17 tone, ceea ce evidențiază puterea impactului produs în condițiile în care viteza medie pe acest tronson este de aproximativ 50-60 de kilometri pe oră.

 

Un martor ocular al accidentului a declarat: “La 04:07, InterRegio urma să treacă pe aici. Dacă ar fi intrat peste semnalele luminoase (n.red. semaforul), ar fi fost distrus complet.”

 

“Este cea mai tranzitată linie de cale ferată, cred că în întreaga țară. A venit o echipă de intervenție pentru că nu știau ce s-a întâmplat. Ei au crezut inițial că era vorba de un tren de marfă. Dacă era un tren de marfă, situația ar fi fost și mai gravă, deoarece aceste trenuri transportă de obicei containere”, a spus un alt martor.

 

Acum, prin zonă trece trenul care trebuia să ajungă în jurul orei 04:40, iar practic s-a produs o tragedie care a fost evitată în ultimul moment. Trenul de pasageri circula pe aceeași linie, deoarece vorbim despre un sens unic de mers. Mecanicul care nu a respectat semnalul roșu al semaforului a parcurs doar 3-4 kilometri înainte de a se ciocni frontal cu cealaltă locomotivă.

 

“Societatea de Căi Ferate Române (CFR) a decis suspendarea licenței acestui operator privat și vom transmite datele concrete de îndată ce le avem”, a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.