Accident feroviar grav în gara CFR din Galați. Un mort și trei răniți, după ce o locomotivă a scăpat de sub control

Accident feroviar grav în gara CFR din Galați. Un mort și trei răniți, după ce o locomotivă a scăpat de sub control

Un grav accident feroviar a avut loc, sâmbătă seara, în Gara CFR Galaţi, după ce sistemul de frânare al unei locomotive a cedat. O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite, a transmis ISU Galaţi.

Un accident grav a avut loc în gara din orașul Galați. Din primele informații sunt patru victime, dintre care una a decedat în urma rănilor suferite. Se pare că printre persoanele implicate în accident sunt și angajați ai CFR.

Accidentul ar fi fost provocat de o manevră greșită efectuată pe calea ferată.

Accident feroviar în gara din Galați. Sorin Grindeanu a cerut verificări și măsuri rapide

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, solicită verificări și măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în această seară în Gara Galați.

“Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin și acordă celor răniți. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informațiile relevante opiniei publice.Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicații și să vină cu soluții pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

O locomotivă a lovit un vagon în care se aflau călători, în gara din Galați

Garnitura implicată în accident este trenul Galați-Buzău. Echipele de intervenție se află la fața locului. Polițiștii și reprezentanții CFR vor face o anchetă.

 

“La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, au explicat reprezentanții IPJ Galați.

 

Sursa Observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.