50 de hoteluri sunt deschise pe litoral în perioada de Paște. Unele au redus ușor prețurile

50 de hoteluri sunt deschise pe litoral în perioada de Paște. Unele au redus ușor prețurile

Marea face spectacol în aceste zile cu o culoare superbă și îi invită pe turiști pe litoral, inclusiv pentru vacanța de Paște.

Unele hoteluri au redus prețurile cu 10% pentru zilele de sărbătoare și au inclus în prețul cazării mese tradiționale, animație pentru copii și vânătoare de ouă colorate.  Ca în fiecare an, în noaptea de Înviere lumina sfântă va ajunge la Constanța cu șalupa, pe mare.

Dacă vremea se va menține la fel de frumoasă ca în aceste zile, turiștii se vor bucura de Paşte de o mare turcoaz.  Răzvan Mateescu, cercetător INCDM: “Avem această culoare turqoise asemănătoare cu cea din marea caraibelor, insulele Bahamas. E un fenomen de back scattering, de împrăștiere a luminii la contactul cu particulele în suspensie din masa apei.”

  50 de hoteluri sunt în total deschise pe litoral în perioada de Paște.

Cele din Mamaia au redus tarifele la cazare cu 10% față de cele din 2022 pentru aceeași perioadă. Hoteluri deschise sunt în Mangalia, Eforie și Mamaia.

Ștefan Necula, administrator agenție turism: “Pentru anul acesta ofertele pornesc de la 62 de lei de persoană pentru o noapte în Eforie Nord și ajung la 567 lei în Mamaia pentru un produs all-inclusive, o cameră dublă pentru doi adulţi la un hotel de 3 stele. Sunt incluse mesele tradiționale de Paște și bineînțes în zilele dinainte și după Paște mesele vor fi pline de produse tradiționale.”

Ca să atragă la mare şi familiile cu copii, hotelurile au inclus în oferta de cazare şi programe de animaţie, dar şi surprize pentru părinţi.  Costinela Ciorbaru, administrator hotel 4 stele: “Pentru copii avem piese de teatru și o vânătoare de ouă tot în ziua de Paște. De asemenea terapii incluse la centrul SPA pentru doamne e un ritual special, candle oil, o exfoliere cu zahăr brun urmată de un masaj relaxant.”

În noaptea de Înviere, la Constanța, Arhiepiscopul Tomisului Teodosie va aduce lumina sfântă în stilul deja obişnuit: pe apă, dintr-o şalupă.

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: “Lumina va fi adusă pe mare pentru că așa a fost adusă de prima dată, credința noastră a venit pe această cale și atunci ținem tradiția să sugerăm începutul credinței noastre când Sf. Apostol Andrei a venit pe mare să ne creștineze.”  Meteorologii anunţă temperaturi medii de 12 grade Celsius pe litoral, în perioada de Paște.

 

Sursa: StirilePROTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site web, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.